Úspěšná akce „Ochutnejte autentické Thajsko“ obohatila členy i nečleny o gastronomické zážitky

 5. 6. 2024

4. 6. 2024, Hradec Králové – V nádherném prostředí Slezské plovárny se 4. června 2024 uskutečnila zážitková akce s názvem „Ochutnejte autentické Thajsko“. Tato událost přilákala jak členy komory, tak i zájemce z nečlenských firem, aby společně poznali opravdové chutě Thajska.

Zážitková akce nabídla účastníkům jedinečnou příležitost vychutnat si pětichodové thajské menu, které připravila rodilá Thajka Jidapha Wisutrattana z Chilli Lips. Její vynikající kulinářské dovednosti přinesly autentické chutě Thajska přímo na talíře účastníků.

Menu zahrnovalo:

  • Sahai No Name – smažené zeleninové placičky s citronovou trávou, batáty, dýní, kukuřicí, vejcem a červenou kari pastou
  • Fried Pork Cubes – kuličky z mletého vepřového masa se sušenými houbami, rýžovými nudlemi, koriandrem a česnekem
  • Cucumber Soup – polévka s okurkami plněnými mletým vepřovým masem, sušenými krevetami a rýžovými nudlemi
  • Duck with lychee – kachní prsa s kokosovým mlékem, lychee a hroznovým vínem,
  • Panang Curry – vepřové nudličky v arašídové omáčce

Na škále od 1 do 10, kdy jednička znamená nejméně a desítka nejvíce pálivé, jsme byli na trojce. Pro některé účastníky to bylo málo, pro některé moc, ale podle rozesmátých tváří si to všichni užili.

Prostředí Slezské plovárny bylo dokonalým místem pro tuto akci, která nabízela nejen gastronomický zážitek, ale také příležitost k networkingu. „Jsme nadšeni úspěchem této akce. Bylo skvělé vidět, jak se členové a nečlenové setkávají a společně si užívají autentické thajské chutě. Díky paní Jidaphě jsme mohli všichni na chvíli pocítit atmosféru a kouzlo Thajska,“ uvedl Radek Zadrobílek, předseda představenstva Krajské hospodářské komory Královéhradeckého kraje.

Poděkování patří i Tomáši Práškovi, který vaření komentoval a přidal i spoustu vlastních zážitků a zkušeností ze života v Thajsku.

https://www.chillilips.cz/

Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje

IČ: 25948890DIČ: CZ25948890
Zapsána: Krajským soudem v Hradci Králové, Spisová značka A 9526